Nostàlgia verda

Darrerament s’han produït dos fets que m’han fet sentir una certa «nostàlgia verda»

D’una banda la trobada amb en Marc Viader, que ens va obsequiar al meu germà Manel i mi amb alguns exemplars dels seus llibres públicats sobre el moviment polític verd des de mitjans dels anys 80 a mitjans dels anys 90.
Son dos llibres. El primer en versió castellana i sota el títol d’Ecocupido es va publicar al 2005 amb pròleg del periodista de La Vanguardia Antonio Cerrillo, i cobreix, durant la darrera meitat dels vuitanta, el difícil neixement dels diferents projectes polítics verds. Al 2010 en va sortir la versió revisada i en català amb pròleg d’en Josep Camprubí.
El segon llibre es titula «Ecologismo aún con ecocupido» i, amb pròleg de l’Octavi Piulats, va editar-se al 2010. Aquest abarca la primera meitat dels noranta, época en la que, a Terrassa, vàrem constituir l’assemblea local d’Els Verds i ens vam implicar en la construcció d’aquest espai polític.
Els llibres del Marc Viader acaben poc després del Congrés d’Unitat que varem celebrar a Terrassa d’on va sorgir Els Verds (CEC). Poc va durar aquesta unitat ja que Iniciativa per Catalunya estava a punt d’arribar …
El segon element que m’ha portat a la nostàlgia verda ha estat retrobar-me al meu disc dur amb

«La web verda» de la que en vaig ser responsable als darrers anys dels 90 i principis de segle. Per evitar que es perdi, la he publicat sota el meu domini personal. Allà es poden veure els documents de la 6à Assemblea d’Els Verds, entre d’altres el d’estratègia del que en vaig ser ponent (vist el resultat final, evidentment, un mal ponent). També es poden trobar informacions d’algunes assemblees locals, com la de «Els Verds de Terrassa» i els programes de les eleccions municipals dels anys 1991, 1995 i 1999.
Total, nostàlgia verda pel que podia haver estat i no va ser …
PD: El Marc ens ha dit que disposa d’exemplars per a poder obsequiar a aquells que d’una manerar o un altre van participar aquests anys. Us ho recomano. Qui en volgui pot afegir un comentari al post.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s