Els 6.489 «early adopters» de Pirates de Catalunya

Pirates de Catalunya ha obtingut un 0,21% dels vots (6.489) a les darreres eleccions al Parlament.

El primer que cal fer és agraïr el treball fet pels impulsors del projecte pirata a Catalunya. Ha estat un éxit aconseguir constituir el partit, registrar-lo al Ministeri de l’Interior, i aconseguir presentar candidatures a les quatre circumscripcions. Gràcies pirates!

Ara be, el resultat posa les coses al seu lloc.
Tot i ser plenament conscient que no teniem cap posibilitat d’entrar, el resultat ha estat per sota de les meves espectatives.
La meva porra particular situava a PIRATA.CAT al voltant dels 20.000 vots, just darrera de Reagrupament. Els resultats han estat clarament inferiors.

Si considerem PIRATA.CAT com una «start-up» (que ho és) , els 6.489 son els nostres «early adopters», aquells que marquen tendència, tant necessaris per a la posta en marxa de qualsevol projecte. Jo esperava que en fossim més (tenint en compte que teniem quasi 6.000 «fans» al facebook), però tampoc està tant malament.
Els nostres «early adopters» a més son dels bons, dels que no tenen problema de posar el seu «careto» al facebook per dir que donen suport a PIRATA.CAT i a voler participar més enllà del seu vot (essència dels «pirates», les llistes de correus de PIRATA.CAT estan que treuen fum). Si fins i tot l’Enrique Dans, sense demanar-li, va dir que si fos català votaria a PIRATA.CAT!!
Queda molt per fer i hem de crear tendència, però la base democràtica de PIRATA.CAT és tant sólida i de sentit comú que servirà per a construir el futur.
Tant sols un advertiment. El dia que pensem en PIRATA.CAT com un partit més aquest futur s’acabarà. PIRATA.CAT neix, entre d’altres coses per denunciar la partitocràcia i plantejar-se coalicions, polítiques d’aliances etc … va contra la pròpia essencia pirata.
Ànims Pirates que això no ha fet més que començar!

2 comentarios en “Els 6.489 «early adopters» de Pirates de Catalunya

  1. Em quedo amb la darrera reflexió: "El dia que pensem en PIRATA.CAT com un partit més aquest futur s'acabarà".Aquest crec que ha sigut un dels grans errors del partit pirata espanyol; per això porten 4 anys estancats. L'agilitat i dinamisme de PIRATA.CAT han sigut les claus del seu "èxit". Mentre es vegi més com una plataforma ciutadana que com el clàssic partit, cap problema. El dia que es caigui en el lloc de sempre, tot estarà perdut.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s