Curs de Còpia Autèntica i Digitalització Certificada organitzat per @AteneaI

El proper 15 de juny tinc el plaer d’impartir a Barcelona, juntament amb dos autèntics cracks (el Julián Inza i el Jordi Masias), el curs sobre «Còpia Autèntica Electrònica i Digitalització Certificada». El curs està organitzat per Atenea Interactiva i és bonificable per la Fundació Tripartita.

Aquest curs és una bona oportunitat ja que ens trobem en un moment de clar desenvolupament dels procediments electrònics, i aquests cada vegada més se sustenten en documents electrònics amb capacitat probatòria.
Donat que, en molts casos, els documents originals solen ser documents en paper, això pot dificultar la digitalització del procediment.
Als darrers anys s’ha desenvolupant la normativa que permet «introduir» amb garanties legals documents en paper en procediments ja electrònics.
Per exemple, l’any 2007, l’Agència Tributària, a través de l’Ordre EHA/962/2007, va definir el concepte de «Digitalització Certificada» com el mecanisme que permet la transformació dels origianals en paper de les factures en documents electrònics amb el mateix valor com a justificant de l’operació.
També el 2007, es va aprovar la Llei 11/2007 que regula l’Administració Electrònica i que, en l’article 30 regula les «còpies electròniques» amb objectius similars. Normatives relatives als arxius, els Esquemes Nacionals d’Interoperabilitat i Seguretat són altres exemples de les normativa. En concret, a Catalunya, la publicació de l’Acord 1/2010 de la CNAATD (Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Tria Documental) a aclarit conceptes importants.
L’objectiu d’aquest curs és oferir els coneixements jurídics i tecnològics que permetin als assistents afrontar amb millors garanties els processos de digitalització dels seus procediments allà on els mateixos es recolzen en documents en paper.
Les persones interessades és poden inscriure aquí.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s