Alea iacta est… però, he xalat com un vadell a la campanya pel #20Npirata

Jornada de reflexió … algun dia desapareixerà aquesta tonteria?.

Bé, al menys a mi em serveix per fer un petit balanç del que ha estat la campanya pirata.

El primer és … el que he xalat. Per a mi, això és molt important. Amb un grup on, abans d’apropar-me als pirates, no coneixia a ningú (com la gran majoria), aconseguir portar endavant una campanya, amb tota la seva complexitat, amb la diversitat de persones, edats, procedències, etc … haver gaudit, com he gaudit …. és que anem pel bon camí, sens dubte.

Aquesta campanya, realment, va començar amb la recollida d’avals. Ja vaig dir (i escriure) que per a nosaltres era bo recollir avals. Ens va permetre fer pre-campanya, crèixer i madurar. L’èxit d’haver aconseguit els avals suficients a les quatre circumscripcions ha estat un gran impuls tant intern com extern (han començat a valorar la nostra capacitat). Un cop més, ens ha permès demostrar que el nostre model organitzatiu i de presa de decisions (horitzontal i amb democràcia directa) no només funciona, si no que és eficaç. Per tant, la recollida d’avals (i en menor mesura el FAP) ens va permetre anar calentant motors per la campanya que venia …

La organització de la campanya (amb un Dario coordinant un grup de pirates bastant anàrquics, la veritat) ha estat del mateix estil. Les llistes de correu (en especial la de campanya) treien fum. Propostes, millores de les propostes (agafo ho teu, li dono tres voltes i ho torno, … feu un PAD siusplau!!!!, hi ha algun creatiu? … el que més m’agrada és el principi «no escrit» pirata de «Qui ho proposa ho fa»). Cartells, pancartes, premsa, radio, fullets, xarxes, imatges, videos, posts al blog (brutal la quantitat i la qualitat), xerrades (al pobre Josep Jover l’hem tornat boig)

Multitud d’actes, de sortides al carrer per enganxar cartells, per repartir fullets (el Moises amb el seu difusió, difusió !!!). Un jove proposant, un «puretes» executant … Ens juntem dos que no ens coneixem i anem a repartir fullets … Un comença a escriure un PAD sobre un tema, al xat es va debatint entre els que volen participar … i acaba apareixent un text brutal ..

El twitter a tope …. varem portar #votopirata a ser TT una vegada a nivell estatatal, i #20Npirata dues vegadas a nivell català.

Al marge dels resultats electorals de diumenge, numéricament ja podem tenir uns quants indicadors rellevants: Hem superat els 9000 «fans» a facebook (a Catalunya, per exemple, CiU en te menys de 7000 o IC menys de 3000), més de 3.400 followers a Twitter (CiU 9700, IC 1400). Hem superat els 700 afiliats (en poc més d’un any!!!).

Personalment estic tant satisfet …. que sincerament, m’importa molt poc el resultat electoral de demà.

El vaixell pirata ja ha agafat velocitat de creuer … i no hi haurà qui el pari.

Un comentario en “Alea iacta est… però, he xalat com un vadell a la campanya pel #20Npirata

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s